PotM GrandMarq.NET - Panther Headquarters Forum Index PotM
GMN Chat Room GMN's STORE!! GMN's Gallery Please!!
Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 101 to 120 of 207

Thread: The Crown Shit. The never ending story.

  1. #101
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    ok yeah they were just coated steel


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  2. #102
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    LF line is bent and flared, waiting until it's dry again to put it on. i really hope the RF line is going to go ok in one piece, and i hope i made it long enough this time.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  3. #103
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    Lines are completely done. Still just a tad soft, though i think that's how it was right before the line blew, only bled 3 calipers then, just bled the fronts this time because i didn't want to get all 4 wheels off. gonna drive about 10 miles to my vocational class, re-bleed all 4 brakes, then drive another 10 back to my home school. Fingers crossed.

    plugged in those O2 sensors again too, check engine light is still there, are these OBD2? or are they still OBD1? i'm almost positive it might still be some O2 sensor related problem but i would like to be sure.

    and the speedo works! did a half ass job with the repair but it works for now and therefore, i don't complain.

    and i forgot to put the TC inspection cover back on, the one that goes here

    should i put that on real quick before taking it out? can it wait about 10 miles?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  4. #104
    Wagon Addicted Tiggie's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bedford, VA
    Posts
    5,089

    Default

    “Let ‘Er rip tater chip”

    You are fine to go 10 miles without the inspection cover.
    1988 Crown Vic Wagon - daily
    1990 Country Squire - weekend cruiser, former lawn ornament
    Other: 95 Ranger, 74 F250, 68 Mustang, 94 Mustang
    Sold: 1982 LTD and 1987 Crown Vic

    GMN Box Panther History
    Box Panther Horsepower and Torque Ratings
    Box Panther Production Numbers

  5. #105
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    how quickly can plans change...

    decided it's probably a better idea to give it a couple days of 5+ mile trips instead of jumping back to my normal commutes.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  6. #106
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    it's gone about 9 miles today, drives good and all.

    funny, I keep getting scared because of all the white smoke but I keep remembering about the seafoam in the tank. It's also loud. really loud. But that's fine, I'm not worried about it for now.

  7. #107
    I post a lot...
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Yonkers NY
    Posts
    3,904

    Default

    just keep an eye on the coolant expansion tank levels. After a few trips (full heat and cool cycles) you should see its normal high level and its normal low level. Coolant loss after it has stabilized would be a concern.
    "X" car 89 Colony Park LS Mods>Engine delete, SS duals magnaflow hflow cats, 2010 Must GT mufflers, auto air shocks, Posi, Tran cooler, big front brakes, 03+ rear disks, Large 3g alt, Tripminder, GS grill, 86 seats, 16" HPP wheels, winter boots=96 Cartier wheels, 215-65/16 Goodyear ULTRA GW3 snows, pi rear sway, alum driveshaft.
    03 Marauder DBP, HS, 6disk, Organizer, Silver Stars, M&Z rear control arms, Oil deflector.
    02 SL500 Silver Arrow
    08 TC Signature Limited, HID's Mods>235/55-17 Z rated Cooper Zeon RS3-A, Addco 1" rear Sway, Posi, Compustar Remote Start, floor liners, trunk organizer, Winter=05 Mustang GT rims, Nokian Hakkapeliitta R-2 235/55-17

  8. #108
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    ok so every other time i go to start the car the CEL flashes. Other times it's just a solid light, I definitely notice a little bit of a difference when it's flashing too. Probably going to take it to O'reillys or autozone and figure out what's missing later.

    I do know that a cylinder is missing when it's flashing, did a little research this time lol.

    And my half-assed speedo fix went out on me this morning. Nice.

    Coolant overflow is low too, not surprised. It sat for awhile and I never really paid attention to that until the first time I took it for a test run, don't think it's gone down since then so I'm not complaining yet.

  9. #109
    GMN Regular DerekTheGreat's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Warren, MI
    Posts
    5,501

    Default

    Quote Originally Posted by frankenstang View Post
    it's gone about 9 miles today, drives good and all.

    funny, I keep getting scared because of all the white smoke but I keep remembering about the seafoam in the tank. It's also loud. really loud. But that's fine, I'm not worried about it for now.
    I've never known sea foam to create white smoke by running it in the gas tank. Please, do not put that shit down the vacuum line for the brake booster or any of that other nonsense. It does not clean like advertised and the smoke you're seeing is simply the byproduct of that shit getting burned in the combustion chamber. BG44K is what I run once a year in my Town Car and it does make a difference.
    1985 LTD Crown Victoria - SOLD
    1988 Town Car Signature - Current Party Barge

  10. #110
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    Quote Originally Posted by DerekTheGreat View Post
    I've never known sea foam to create white smoke by running it in the gas tank. Please, do not put that shit down the vacuum line for the brake booster or any of that other nonsense. It does not clean like advertised and the smoke you're seeing is simply the byproduct of that shit getting burned in the combustion chamber. BG44K is what I run once a year in my Town Car and it does make a difference.
    that's what i was trying to say, that the sea foam is doing its thing. I'm also not completely positive but i might've heard it backfire. My mustang does the same thing when i let off around 2000 rpm not all too concerned about that, the CEL seems to flash every OTHER time i take it for a drive from what i'm seeing. I've been running it to temp each and every time i drive it despite how short they may be. gonna replace plugs and wires this weekend... it's in desperate need of a tuneup.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  11. #111
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    took to autozone, misfire started halfway through my trip. they got the O2 sensors but couldn't read the misfire code. proceeded to take it to O'reillys. they got the misfire code. cylinder 5 and 7. is that common with these? i've seen both of these get brought up a couple times. reasoning?

    also topped off my overflow, i was half a gallon low. not surprised by that, the car sat for god knows how long. i'll see if i'm low again when the car has cooled down.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  12. #112
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    This thread is going to turn into a journal of sorts. I'll keep it updated every other day or something for the first week or two of driving/issues, probably will slow down a bit after this intermittent misfire clears up. Probably will re-bleed my brakes this weekend, or I'll wait until I can comfortably drive to the shop.

  13. #113
    I'm an air-conditioned gypsy gadget73's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    37,755

    Default

    Misfires are usually plugs or wires in these. Not sure what shape yours are in, but if you've got misfire codes thats where I would start looking. Oil or coolant down in the plug hole will make it do this too.

    86 Lincoln Town Car (Galactica).
    5.0 HO, CompCams XE258,Scorpion 1.72 roller rockers, 3.55 K code rear, tow package, BHPerformance ported E7 heads, Tmoss Explorer intake, 65mm throttle body, Hedman 1 5/8" headers, 2.5" dual exhaust, ASP underdrive pulley

    91 Lincoln Mark VII LSC SE, triple black (Timewarp) - poly front bushings, KYB struts and shocks, Holley SystemMax1 lower intake, SilverFox AOD valve body,

    1984 Lincoln Continental TurboDiesel - rolls coal

    Quote Originally Posted by phayzer5 View Post
    I drive a Lincoln. I can't be bothered to shift like the peasants and rabble rousers

  14. #114
    I post a lot...
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Yonkers NY
    Posts
    3,904

    Default

    yup. keep an eye on the cold coolant fill level. it should be stable now.
    "X" car 89 Colony Park LS Mods>Engine delete, SS duals magnaflow hflow cats, 2010 Must GT mufflers, auto air shocks, Posi, Tran cooler, big front brakes, 03+ rear disks, Large 3g alt, Tripminder, GS grill, 86 seats, 16" HPP wheels, winter boots=96 Cartier wheels, 215-65/16 Goodyear ULTRA GW3 snows, pi rear sway, alum driveshaft.
    03 Marauder DBP, HS, 6disk, Organizer, Silver Stars, M&Z rear control arms, Oil deflector.
    02 SL500 Silver Arrow
    08 TC Signature Limited, HID's Mods>235/55-17 Z rated Cooper Zeon RS3-A, Addco 1" rear Sway, Posi, Compustar Remote Start, floor liners, trunk organizer, Winter=05 Mustang GT rims, Nokian Hakkapeliitta R-2 235/55-17

  15. #115
    Beater gonna beat sly's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lewisville, TX
    Posts
    21,039

    Default

    Does 97 have coil on plug or coil packs? If packs, see if 5 and 7 are on the same coil and make sure the spark wire is secure and pushed ALL the way down on the plug. They like to pop up and barely make contact when they get old.

    If coil on plug, check the wire harness. The clips that hold the damn things on like to break and allow the harness to back off the coil.

    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. -- Albert Einstein
    rides: 88 MGM (SOLD), 93 Vic, 2000 Crown Vic, 2003 Expedition
    Quote Originally Posted by gadget73
    ... and it should all work like magic and unicorns and stuff.
    Quote Originally Posted by dmccaig
    Overhead, some poor bastards are flying in airplanes.

  16. #116
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    just checked my coolant level, i was about an eighth of a gallon low. could be what's causing the misfire i'm guessing.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  17. #117
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    Quote Originally Posted by sly View Post
    Does 97 have coil on plug or coil packs? If packs, see if 5 and 7 are on the same coil and make sure the spark wire is secure and pushed ALL the way down on the plug. They like to pop up and barely make contact when they get old.

    If coil on plug, check the wire harness. The clips that hold the damn things on like to break and allow the harness to back off the coil.
    they have the packs, checked them and they were a little loose on the pack. took em off and pushed them back down all the way.

    my idle is also bouncing around in park, i don't have a tach but i'm assuming it's bouncing around 700-1150? O2 sensor related again? That's all that comes to mind as i'm sitting in the parking lot to make sure that misfire doesn't show up again.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  18. #118
    Aero Obsessed frankenstang's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Downriver, MI
    Posts
    135

    Default

    and 5 and 7 were on different packs


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ray

    1997 Crown Victoria LX "Crown Shit"/"Crown Marquis" SENT TOI SCRAP
    1986 Ford Mustang Notchback

  19. #119
    I post a lot...
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Yonkers NY
    Posts
    3,904

    Default

    What you want to see on the coolant level is stability. particularly at the cold level. Whatever you have in there now just monitor the cold level to see that it does not keep going down. Car needs to be dead cool. morning is best to give it a quick eyeball.
    "X" car 89 Colony Park LS Mods>Engine delete, SS duals magnaflow hflow cats, 2010 Must GT mufflers, auto air shocks, Posi, Tran cooler, big front brakes, 03+ rear disks, Large 3g alt, Tripminder, GS grill, 86 seats, 16" HPP wheels, winter boots=96 Cartier wheels, 215-65/16 Goodyear ULTRA GW3 snows, pi rear sway, alum driveshaft.
    03 Marauder DBP, HS, 6disk, Organizer, Silver Stars, M&Z rear control arms, Oil deflector.
    02 SL500 Silver Arrow
    08 TC Signature Limited, HID's Mods>235/55-17 Z rated Cooper Zeon RS3-A, Addco 1" rear Sway, Posi, Compustar Remote Start, floor liners, trunk organizer, Winter=05 Mustang GT rims, Nokian Hakkapeliitta R-2 235/55-17

  20. #120
    Beater gonna beat sly's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lewisville, TX
    Posts
    21,039

    Default

    The idle yo-yo-ing it typically the MAF sensor being disconnected or completely buggered.

    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. -- Albert Einstein
    rides: 88 MGM (SOLD), 93 Vic, 2000 Crown Vic, 2003 Expedition
    Quote Originally Posted by gadget73
    ... and it should all work like magic and unicorns and stuff.
    Quote Originally Posted by dmccaig
    Overhead, some poor bastards are flying in airplanes.

Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
GMN Approved Links!


www.rockauto.com www.adtr.net