PotM GrandMarq.NET - Panther Headquarters Forum Index PotM
GMN Chat Room GMN's STORE!! GMN's Gallery Please!!
Results 1 to 8 of 8

Thread: Issue with LED headlights installed by previous owner

  1. #1

    Default Issue with LED headlights installed by previous owner

    I just purchased an '89 Grand Marquis a few days ago and I'm having a problem with LED headlights that were installed. When I pull the headlight switch, none of the headlights come on but all other lights work. If I fully engaged the high beam lever, the two outside lights come on, but all of the LEDs (15) in each are lit. If I just flash the high beam lever, all four lights come on with all of the LEDs in each lit. I assume it's just a wiring issue, but I'm not sure what exactly.

  2. #2
    Wagon Addicted Tiggie's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bedford, VA
    Posts
    5,266

    Default

    May need to repin your connector to H4 specs, if that’s what your LED bulb wants.
    1988 Crown Vic Wagon - daily
    1990 Country Squire - weekend cruiser, former lawn ornament
    Other: 95 Ranger, 74 F250, 68 Mustang, 94 Mustang
    Sold: 1982 LTD and 1987 Crown Vic

    GMN Box Panther History
    Box Panther Horsepower and Torque Ratings
    Box Panther Production Numbers

  3. #3
    I'm an air-conditioned gypsy gadget73's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    38,176

    Default

    i f that doesnt work, sealed beams aren't that spendy

    86 Lincoln Town Car (Galactica).
    5.0 HO, CompCams XE258,Scorpion 1.72 roller rockers, 3.55 K code rear, tow package, BHPerformance ported E7 heads, Tmoss Explorer intake, 65mm throttle body, Hedman 1 5/8" headers, 2.5" dual exhaust, ASP underdrive pulley

    91 Lincoln Mark VII LSC SE, triple black (Timewarp) - poly front bushings, KYB struts and shocks, Holley SystemMax1 lower intake, SilverFox AOD valve body,

    1984 Lincoln Continental TurboDiesel - rolls coal

    Quote Originally Posted by phayzer5 View Post
    I drive a Lincoln. I can't be bothered to shift like the peasants and rabble rousers

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by Tiggie View Post
    May need to repin your connector to H4 specs, if that’s what your LED bulb wants.
    So i switched the pins. Now when the low beam lights come on, only the LEDs that are supposed to light up come on, which is good, but I still have to use the high beam lever to turn them on. And the high beams still only work if I pull back on but don't fully engage the lever.

  5. #5
    Beater gonna beat sly's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lewisville, TX
    Posts
    21,238

    Default

    Sounds like you may have swapped the wrong two pins.

    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. -- Albert Einstein
    rides: 88 MGM (SOLD), 93 Vic, 2000 Crown Vic, 2003 Expedition
    Quote Originally Posted by gadget73
    ... and it should all work like magic and unicorns and stuff.
    Quote Originally Posted by dmccaig
    Overhead, some poor bastards are flying in airplanes.

  6. #6
    I post a lot...
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Yonkers NY
    Posts
    3,973

    Default

    Do you get any power at the connectors when the headlight switch is on but the high beam lever is off? If so at least you then will know which is the low beam hot wire,
    "X" car 89 Colony Park LS Mods>Engine delete, SS duals magnaflow hflow cats, 2010 Must GT mufflers, auto air shocks, Posi, Tran cooler, big front brakes, 03+ rear disks, Large 3g alt, Tripminder, GS grill, 86 seats, 16" HPP wheels, winter boots=96 Cartier wheels, 215-65/16 Goodyear ULTRA GW3 snows, pi rear sway, alum driveshaft.
    03 Marauder DBP, HS, 6disk, Organizer, Silver Stars, M&Z rear control arms, Oil deflector.
    02 SL500 Silver Arrow
    08 TC Signature Limited, HID's Mods>235/55-17 Z rated Cooper Zeon RS3-A, Addco 1" rear Sway, Posi, Compustar Remote Start, floor liners, trunk organizer, Winter=05 Mustang GT rims, Nokian Hakkapeliitta R-2 235/55-17

  7. #7
    I'm an air-conditioned gypsy gadget73's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    38,176

    Default

    the green wire is high beam, red is low, black is ground. In stock form the green wire goes to both inner and outer lamps, the red goes to the inner only.


    86 Lincoln Town Car (Galactica).
    5.0 HO, CompCams XE258,Scorpion 1.72 roller rockers, 3.55 K code rear, tow package, BHPerformance ported E7 heads, Tmoss Explorer intake, 65mm throttle body, Hedman 1 5/8" headers, 2.5" dual exhaust, ASP underdrive pulley

    91 Lincoln Mark VII LSC SE, triple black (Timewarp) - poly front bushings, KYB struts and shocks, Holley SystemMax1 lower intake, SilverFox AOD valve body,

    1984 Lincoln Continental TurboDiesel - rolls coal

    Quote Originally Posted by phayzer5 View Post
    I drive a Lincoln. I can't be bothered to shift like the peasants and rabble rousers

  8. #8

    Default

    Thanks for the suggestions. I had to spend the weekend working on my wife's Corolla so I haven't been able to look at it again, but I will as soon as I can.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
GMN Approved Links!


www.rockauto.com www.adtr.net