PotM GrandMarq.NET - Panther Headquarters Forum Index PotM
GMN Chat Room GMN's STORE!! GMN's Gallery Please!!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Odometer/trip odometer not working on 90 Merc Grand Marq

  1. #1
    bigger is better over2tonsofFun's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Laramie, WY
    Posts
    251

    Default Odometer/trip odometer not working on 90 Merc Grand Marq

    In our new 90 Grand Marq neither the trip or the regular odometer is working. Anyone know what could be wrong with it. could those stepper motors need to be replaced. Can they be replaced? my wife wants the ODO and trip to work.

    Thanks
    Tim
    2000 Ford Crown Victoria
    84 Lincoln Town car signature, R.I.P
    85 Ford LTD Crown Victoria 2 door performance project
    89 Lincoln town car: RIP
    89 Crown Victoria LX 2002 USACi sound quality world champion RIP
    1990 Mercury Grand Marquis LS
    1994 Mercury Grand Marquis (sold)
    2004 Mercury Marauder. owned for a week then got screwed by the dealer

  2. #2
    Beater gonna beat sly's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lewisville, TX
    Posts
    21,752

    Default

    The plastic gears are known for disintegrating. Usually the motor gear and counter gears are fine, but the mating gears are usually the issue.

    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. -- Albert Einstein
    rides: 93 Crown Vic LX (The Red Velvet Cake), 2000 Crown Vic base model (Sandy), 2003 Expedition (the vacation beast)
    Quote Originally Posted by gadget73
    ... and it should all work like magic and unicorns and stuff.
    Quote Originally Posted by dmccaig
    Overhead, some poor bastards are flying in airplanes.

  3. #3
    I'm an air-conditioned gypsy gadget73's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    39,559

    Default

    yep, prob plastic gear failure. Possibly also sticky lube on the odometer unit as well. my Mark VII had that issue, the gear was OK but the motor and the mechanism it drives were both stuck so it did not run. Fairly easy to determine, pull it open and you'll see if the gear is busted. Try turning the odometer, if its sticky, it will want a bit of clean and lube work to make sure it doesn't break a gear again.

    86 Lincoln Town Car (Galactica).
    5.0 HO, CompCams XE258,Scorpion 1.72 roller rockers, 3.55 K code rear, tow package, BHPerformance ported E7 heads, Tmoss Explorer intake, 65mm throttle body, Hedman 1 5/8" headers, 2.5" dual exhaust, ASP underdrive pulley

    91 Lincoln Mark VII LSC SE, triple black (Timewarp) - poly front bushings, KYB struts and shocks, Holley SystemMax1 lower intake, SilverFox AOD valve body,

    1984 Lincoln Continental TurboDiesel - rolls coal

    Quote Originally Posted by phayzer5 View Post
    I drive a Lincoln. I can't be bothered to shift like the peasants and rabble rousers

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
GMN Approved Links!


www.rockauto.com www.adtr.net